Dacă doriţi Programare în Unitatea Noastră -> CLICK AICI pentru PROGRAMARE TELEFONICA 📞 sau pentru PROGRAMARE ONLINE 📞 -> CLICK AICI

𝑷𝑹𝑬𝑽𝑬𝑵Ţ𝑰𝑨 Î𝑵 𝑶𝑭𝑻𝑨𝑳𝑴𝑶𝑳𝑶𝑮𝑰𝑬

Consultul oftalmologic preventiv este o necesitate constantă datorită faptului că anumite patologii oftalmologice se pot manifesta tardiv, fără semne si simptome, soldându-se cu scăderea vederii putând ajunge până la cecitate. Întarzierea consultului oftalmologic preventiv poate duce la apariția și agravarea afecțiunilor oftalmologice  care în mod normal pot fi depistate în timp util și tratate corespunzător. Este recomandat să ne prezentăm la un consult oftalmologic preventiv în orice moment în care simțim că este ceva în neregulă sau sa ne asigurăm că vederea este în limite fiziologice. Aceste informații pot fi furnizate doar de către personal calificat în domeniu.  

Consult Ofltalmologie

Primul pas in prevenția oftalmologică eficientă începe din perioada copilariei în care pot fi depistate afecțiuni precum tulburări de vedere: miopia, hipermetropia, astigmatismul, ambliopia sau boala ochiului leneș, care poate fi tratată, de exemplu: pănă la vârsta de 6 ani prin ocluzie oculară.

Pentru că este mai ușor să previi decât să tratezi consultul oftalmologic după vârsta de 40 de ani ar trebui efectuat o dată la 2 ani. În cadrul acestor examinări se vor efectua investigațiile necesare pentru a depista semnele apariției prezbiopiei fiziologice. În cazul pacienților cu miopie, care pot prezenta fenomene degenerative ale retinei, se recomandă examinări mai dese. Există altă categorie de pacienți cu boli associate la care este necesar un consult oftalmologic la 6 luni, facem referire la cei cu diabet zaharat, dislipidemie sau hipertensiune arterială esențială. În aceste circumstanțe examenul oftalmologic trebuie să fie mai frecvent pentru a detecta din timp orice degenerare retiniană și/sau vitreană și, în particular, maculopatia diabetică.

Începând cu vârsta de 50 de ani, pragul critic de aparție al glaucomului, este necesar un screening al presiunii intraoculare, incluzând tonometrie și examinarea papilei. Acești pași sunt necesari pentru a detecta debutul precoce al glaucomului, o afecțiune ireversibilă și invalidantă care poate rămâne asimptomatică până după afectarea iremediabilă a vederii.

La persoanele de peste 65 de ani examinările ar trebui să fie anuale sau mai frecvente, în funcție de indicațiile medicului oftalmolog care va da recomandări specifice fiecărui caz în parte, ținând cont de particularitățile fiecărui individ. La această grupă de vârstă este importantă, în absența simptomelor, examinarea fundului de ochi, pentru a diagnostica încă din primele stadii apariția degenerescenței maculare legate de vârstă (DMLV).Scopul trebuie să fie acela de a diagnostica precoce și de a trata oricare dintre patologiile: cataractă, DMLV, glaucom, degenerescență vitreană , sindrom de ochi uscat, blefarite, etc. Acestea sunt doar câteva dintre afecțiunile oftalmologice care dacă nu sunt descoperite și tratate la timp, pot duce la orbire.

Prevenția în oftalmologie are ca obiectiv îmbunătațirea calității vieții fiecărei persoane responsabile.

Rețineți că informațiile furnizate aici nu înlocuiesc sfaturile medicale profesionale. Dacă aveți semne sau simptome ale acestei afectiuni sau aveți întrebări cu privire la tratamentul acestui tip de patologie, vă recomandăm să consultați un medic specialist;  Pentru programări în vederea unei opinii medicale vă invităm să folosiți secțiunea de programări din website-ul nostru, disponibilă online aici: https://www.spitalcfwiting.ro/programari-online.php sau telefonic aici: https://www.spitalcfwiting.ro/programari-telefonice.php .